DENVER NAGETSI: KRAJ, ALI I NOVI POČETAK

Available Downloads:

Denver Nagetsi nisu uspeli da se plasiraju u finale zapadne konferencije NBA, ali i pored toga nemaju mnogo razloga za žaljenje. Četvrti najmlađi tim NBA je ove sezone svakako nadmašio očekivanja i odigrao odličan plej-of.

KRAJ, ALI I NOVI POČETAK

U 14 utakmica doigravanja, mladi tim Denvera iskusio je gotovo sve što plej-of ima da ponudi: vraćali su se nakon gubljenja vođstva, pobeđivali u gostima, imali očajne šuterske večeri, igrali pred publikom koja im je zviždala. Propustili su da završe seriju u šestoj utakmici u prvom kolu. Ponovili isto u drugom kolu. U šestoj utakmici prve serije protiv San Antonio Sparsa, Nikola Jokić je bio jedini igrač Nagetsa koji je pokazao intenzitet, smirenost i odlučnost da pobedi. Denverova klupa ubacila je svega 13 poena u tom susretu, pa nije iznenadilo što su Nagetsi za prolaz dalje morali da se bore na domaćem terenu u napetoj sedmoj utakmici.

Treća utakmica u seriji protiv Portlanda bila je jedna od najnapetijih u istoriji plej-ofa. Jokić je odigrao 65 od ukupno 68 minuta, ubacio 33 poena uz 18 skokova i 14 asistencija. Postavilo se pitanje da li mladi tim Denvera ima snage za preokret nakon tog “maratona”.

DENVER NAGETSI: KRAJ, ALI I NOVI POČETAK

Nagetsi su u poslednjem susretu sa Portlandom, kao i u drugoj utakmici serije, očajno šutirali trojke. Delovali su dobro na terenu u prvoj četvrtini, ali posle toga promašili su sve što se promašiti moglo. Nisu mogli izabrati gori trenutak da izgube šut i to ih je koštalo prolaza u finale konferencije.

NEMA RAZLOGA ZA PESIMIZAM

Ipak, nema razloga za pesimizam u Denveru. Našli su se u plej-ofu prvi put u poslednjih šest sezona, a opšte mišljenje je bilo da su najbolji kandidat da ispadnu iz doigravanja u rekordnom roku. Dogodilo se upravo suprotno: godinu dana nakon što su, poslednje noći sezone, propustili da se plasiraju u plej-of, ekipa iz Kolorada stigla je do polufinala zapadne konferencije i pružila snažan otpor Portlandu. Vreme je da se odmore, saberu utiske i snažniji i iskusniji uđu u novu sezonu.

I Nikola Jokić može biti zadovoljan svojim učinkom i u celokupnoj protekloj sezoni u Nagetsima, ali i svojim celokupnim učinkom u plej-ofu. Iako on sebe krivi, nije krivica na njemu.

DENVER NAGETSI: KRAJ, ALI I NOVI POČETAK
DENVER NAGETSI: KRAJ, ALI I NOVI POČETAK

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “DENVER NAGETSI: KRAJ, ALI I NOVI POČETAK”

Your email address will not be published. Required fields are marked *